De geschiedenis van togetherscores.be

Partitions pour musique d'ensemble

Na tien jaar ervaring op het gebied van muzikale arrangementen voor meerdere ensembles, creëert Thomas PECHOT in september 2017 de website togetherscores.be om zijn werk te promoten en zijn knowhow te delen. Inderdaad, dankzij zijn klassieke en jazz dubbele training, heeft hij een innovatieve manier van arrangementen ontwikkeld. De muzikant en het plezier dat hij kan hebben in het spelen van muziek met anderen staat centraal in zijn zorgen.

togetherscores.be is een van de eerste muziekscorensites in België die rechtstreeks via e-mail in PDF-formaat wordt aangeleverd.

Sinds de lancering zijn veel mensen geïnteresseerd in partituren en worden bestellingen verzonden naar de vier hoeken van de wereld.

togetherscores.be biedt je een catalogus van partituren samengesteld uit bekende klassieke werken, standaarden van popmuziek en originele composities voor de volgende muziekgroepen: harmonie, fanfare, bigband (binnenkort), saxofoon ensemble, brass ensemble en klarinet ensemble.

De originaliteit van togetherscores.be is om partities te ontwerpen waarmee ensembles van alle formaten op een natuurlijke en harmonieuze manier op natuurlijke wijze kunnen klinken. Bijvoorbeeld, de scores voor saxofoonensemble en klarinetensemble zijn geschreven op een basis van 5-delig (met divisi) die naar wens kan worden verdubbeld, verdrievoudigd … Een optioneel ritme (piano, bas en percussie) is inbegrepen, waardoor je het zonder het Part kunt doen. 5 (baritonsax / bas-toets) omdat niet alle ensembles het geluk hebben deze serieuze instrumenten te hebben. Merk op dat het ook niet nodig is om sax te hebben. sopraan in saxofoonensembles.

togetherscores.be maakt het ook leuk en gemakkelijk om de grote werken van de klassieke muziek te interpreteren dankzij een remodellering van hun ontwikkeling. De aanpassingen van Vivaldi’s vier seizoenen en de Danse Macabre bevatten bijvoorbeeld voornamelijk de hoofdthema’s, de oorspronkelijke structuur is vereenvoudigd om het voor het grootste aantal toegankelijk te maken. In dezelfde geest biedt togetherscores.be ook medleys van notenkrakerthema’s van Tsjaikovski en Carmen de Bizet. Kortom, wat (opnieuw) benijden de verschillende muziekgroepen om zich onder te dompelen in deze meesterwerken van klassieke muziek en ze hun publiek opnieuw te laten ontdekken.

togetherscores.be heeft alle nodige rechten om de partituren onder copyright te verkopen.

Thomas PECHOT

Administrateur van de activiteit

Thomas begon de muziekpraktijk aan het Conservatoire Municipal de Musique de Liévin. Hij vervolgt zijn muzikale opleiding aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Douai, waar hij een Médaille d’Or voor klassieke saxofoon en verschillende onderscheidingen in geschrift, kamermuziek en muziekgeschiedenis behaalde. Vervolgens ging hij naar de saxofoonklas van het Conservatoire à Rayonnement Départemental Saint-Quentin om zich verder te bekwamen. Het is aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel dat hij zijn muzikale studies zal voortzetten van waar hij afstudeerde met een Master in Muziek – Jazz – Basgitaar en Aggregate van het Hoger Secundair Onderwijs.